Villinä vihreästä vihersmoothiesta

Tunnustan!

Ja pyydän anteeksi kaikkia niitä silmien pyörittelyjä, merkitseviä katseita, tuhahduksia ja suoranaista irvailua, jota olen jaellut tuttavapiirini kaikille viherjuomien ystäville. Sillä tämä tyttö on kääntänyt kelkkansa totaalisesti. Olen koukussa. Elän jatkuvassa tarpeessa ja jos en saa... niin puute on paha.

Kyse on siis viherpirtelöstä, smoothiesta, sörsselistä, juomasta... miksi sitä nyt kukakin haluaa kutsua... Tällä supersmoothiella jaksaa yllättävän pitkälle päivään!


Pienen pieni kasvihuoneeni pursuaa erilaisia salaatteja. Kasvaa siellä minttua ja basilikaakin. Bokashimullassapa tietenkin. Lehtikaaliakin kasvoi, mutta joku ts. jotkut ötökät söivät ne kaikki... Pihan perällä on oikea vuohenputkipelto. Sieltä löytyy versojakin läpi koko kesän. Melkein kaikki ainekset onkin siinä... sitruuna löytyy kaupasta, samoin viherjauhe.

Basilika sopii smoothieen...

Jotta vihreä liemi olisi oikeasti muutakin kuin vain oudon väristä mehua, täytyy siinä olla jytyä! Ja jytyä on, kun on klorofylliä. Olen oppinut klorofyllistä, että sillä on sama rakenne kuin veren hemoglobiinilla. Joo, tällaisen maatiaisen järkeen käy hyvin, että kasvien 'veri' ja ihmisten (ja eläinten) veri ovat ikäänkuin samaa sukua. Tämän tieteellisemmäksi en aio mennä. Mutta ajatus hykerryttää.

Lisää jytyä juomaan saadaan kun mukana on spirulinaa, joka on karsean makuista, mutta hyvää yhtä kaikki.

Jytyaineita olen kauhonut Puhdistamon vihersmoothie jauheesta. Siinä on yhdessä paketissa Toco (riisilesejauhe), MCT-jauhe, hamppuproteiini, Puhdistamon Viherjauhe (spirulina, chlorella, vehnänorasmehujauhe, ohranorasmehujauhe, sinimailainen, lehtikaali, stevia), psyllium...

Ja kun ne on näin yhdessä, niin yliannostuksesta ei ole pelkoa, kun ottaa yhden ruokalusikallisen per päivä. Olen näet huomannut, että eri purkeista jauheita mittaillessani, laitan niitä kaikkia hiukan ronskilla kädellä... Jes jes, maltti on valttia tässäkin.

Puhdistamon vihersmoothieohjetta olen muokannut huomattavasti paremmaksi. Kas tässä ohje ihanan raikkaaseen juomaan:

Takalaiskan virkistävä vihersmoothie

  • Kulhollinen erilaisia salaatteja kasvihuoneesta tai yksi kaupan salaattipuntti. 
  • tuoretta basilikaa ja minttua 
  • lehtikaalia, vuohenputken versoja ym. jos on. 
  • pari teelusikallista sitruunemahua - tuoretta tai tiivistettä 
  • yksi kypsä banaani 
  • 1 rkl Puhdistamon vihersmoothiejauhetta 
  • 1/2 tl MSM-jauhetta 
  • n. 2dl vettä 
Ja eikun kaikki blenderiin ja sileeks!
Jääpalamurska antaa kivan säväyksen hellepäivänä!


Tässä vielä kesäpäivän iloksi tehty video aiheesta - näin vältyin tähdellisemmiltä hommilta - ja löysin sisäisen pikkuoravani. (Laita tekstitys päälle...)Hohhoijjaa!

Ainoa mikä tässä smoothiehommassa mättää on blenderin pesu. Pöh.
...ja eikun tiskausommiin...

Kommentit