Väärintekijöiden maa: Kuka kiusaa ja ketä?

Suomi on hauska maa. On, on!

Kun inuiiteillä on tolkuton määrä sanoja lumelle, on meillä suomalaisilla taas tuhansia asioita mitä voi tehdä väärin.

Viimeaikoina sitä on saanut riemuissaan hykerrellä, kun listaa on jatkettu edellisesten perään oikein urakalla. Tämä kansahan on hauskempi kuin yksikään sketsiohjelma.
Kuva on Luonnonperintösäätiön Tomteskogin
ja talousmetsän rajalta.
Paavin metsäpläntti oikean puolen metsässä,
oikeanlainen metsä olisi kuulemma ollut vasemmalla..
Kuva: Esa Mäkisen Facebook seinältä

Mistä näitä pikkusieluisia besservissereitä oikein sikiää?? Pienemmässä mittakaavassa jokainen löytää näitä samansukuisia tyyppejä omalta fb-seinältään. Kyseessä on siis oikeamielinen ja huolestunut kansalainen, joka haluaa vain tehdä tiettäväksi että
  1. tätäkin voidaan käyttää väärin tai 
  2. sitä-ja-tätä ei ole otettu ollenkaan huomioon.

Oikeastaan väärintekijöiden metsästys on suomalaista kansallisurheilua, jonka puulaakikisat kukoistavat taloyhtiöiden talkoissa. 

Mitä iloa nyt tästäkin urheilusta on? No, aika paljon - edellisiin viitaten. 

Case study

Vääryyttä on maailmassa tietenkin monenlaista. On sitä ihan ihan oikeatakin ihan riittämiin. Niin miksi, oi miksi ihan väkisin vääryyttä etsitään?

Anopin taloyhtiön roskakakatoksessa oli riekkunut nuorisolauma iltojensa iloksi. Tupakkaakin oli polteltu. No, ihan-ihan-väärä paikkahan se oli. Nuoret väärintekijät oli siis huudellen ja parvekkeilla kyyläten ajettu pois. Nyt nuoriso tunsi tulleensa väärinkohdelluksi. Yön pimeinä tunteina oli heidän vuoronsa antaa teko sanasta takaisin - ja irroitella kaikista postilaatikoista nimilaput ja muut merkinnät. Mikä vasta väärin olikin, joo, kyllä, oikeasti.

Mutta silti tässä näkyy aika monen tämän maailman konfliktin synnyn peruskuvio.

- Me oltiin täällä eka!
- Tää on meidän paikka!

Ei anneta periksi! Ei keskustella! Ei ainakaan suhtauduta huumorilla, hyväntahtoisuudella tai ymmärryksellä. Ja - kiusa se on pienikin kiusa!

Nyt pitää sitten tilata uudet nimikyltit anopin laatikkoon. Kylttimaxista tietenkin. Tämä 'anopin postilaatikon nimikyltti -projekti' onkin ollut jo pidempään työn alla. Olen nimittäin pelännyt että tilaan ihan vääränlaisen. 

Pitäiskö tilata vielä lisäkyltti: Väärintekijät älkööt vaivautuko.Kommentit