Liikennemerkkiruletti Jyväskylän satamassa voi tuoda pikavoiton


Kyl mää taas nim pal kauhiasti ihmettelin.

Eilettäin oli pakkane site laskenu ja kaupunkim asukkaa oli lähteny kukin omal järvellee nauttiin ulkoilust lauantaipäivä ratoks.

Monel tuli kyl kallist lystii tästäki hauskuudest.

Jyväskylän kaupunki tarjoo auliist ilmast ulkoilutilaa kansalisil. Vetten pääl. Mut me kaikki tiedetää, ettei ilmasii lounait tai luisteluit ole. Kustannukse katetaa tääl päi vissii parkkisakoil.  Nim pal tyällistetyi nua parkkipirko oliva koko päivä.

Mää kysysi ny vaa et

  1. Mite helevetis Jyväskylä satamas voi ol nii pirusti noit parkkiopastei, ettei niist ot kukka mittä selvä?
  2. Kuka tampio-urpo pakotta noi parkkipirko tekee työtäs noi orjallisest ja antamat heile yhtäs oma valta päättä et mikä o tilantes järkevint?

Mää e jaksanu luistel. Parkkipaikal oli jatkuvast nim pal kiinnostavampi näytelmä menos, ku kiukkuse isännä ja pettynee emännä anto semmost ärhäkäpuolest palautet niil pirkoil. Paska duuni, niil pirkoil, mää sanosi.

Ja huonoo mainost täl mu nykysel kotikaupunkil. Tääl o vissii tuntemato semmone asia ku 'tilanneherkkyys'. Kaupunki hallinnos on tekemist, tällasist piänist asioist koko kaupunki brändiki koostuu. Nii et Koivistol vaa terveisii. On olemas semssii tilanteit, jotka kaupunkin virkamiäste pitäis voida ihan ite tunnistaa ja sit mitottaa toiminta sen mukasest. Luottamust johdon puolelt! Tätä kuule ne kaikki nykyajan johtamisoppaatki toitottaa.

Mut vaikiaaha se o, mää myännän. Siis vastuun anto ja sen kanto. Mut olisha se aika hianoo, et jos ei mittä vaara kellekäs synny, ni säännöis ois joustovaraa. Mut säännöt o säännöt.

Onneks mää ole ainaski noin niinko enimmillää oppinu mu läksyni tääl Jyväskyläs.

Piäni opastus

Yleensä sitä ajattelee että parkkeeraamine o sallittuu, ku se ei oo kiellettyy.  Ehkä näinki, mut ainaki Jyväskyläs voit olla varma, ett kielto on JOSSAIN! Vaikka et sitä nää, se on siel! Jos sitä ei o iha erikses maitu, et tähä voit (sillon-ja-sillon, niin-ja-niin-pitkäks-aika, niil-ja-noil-merkeil-varustettun, jne.) jättä kiesis, niin älä jätä sihe!

Muista et aina ku paikotat autos, se o lähtökohtasesti vääräs paikas, vaari päi ja väärä aikka. Joka kerta pitää laittaa se kiakko ja maksaa viä easyparkki pääl. Jos o mahdolist kysy joltai, soita pysäköintinvalvontaa (numero o mu pikavalinnois 014 266 5161). "En ymmärtäny ja en nähny" eivät kelpaa selityksiksi, vaikka totta ovatki. On kokeiltu.

Ku palaat autoles ja siin ei oo tikettii, ni palkitse ittes! (Taajama-aluel se 60 euro aito voitto! = saa käyttää miten haluaa...)

Kansalaisaloite

Mää ehdottasi et sin satama alueel pitäis laitta yks helveti suuri taulu heti siihe mist sin ajetaa, jos lukke, et viä piilis suasiol ton maksullisel parkkialuel. Ja et kaikki o kiälletty. Ja site ne tuhanne piänt plakaatti poies vaa maisemaa rumentamast.

Seuraavan kuvareportaasi:


Pirkko-parat töissäns.
Satama-aukiol oli lauantaina runsaasti riistaa...

Kotakahvilas saatto tulla juatuu hiukka kalliit kaffet.

Yllätys! 60€!


Punainen auto sakkopaikal!

Älä ny hyvä ihmine tämän lähel autoos jätä!

Mitä valii vaikka satamakahvila on suljettu
tai ettei yhtäkäs matkailuautoo mail halmeil?
Pikavoittopaikka!

jos tän merki löysit ni tiesit, et
kaikki muut paikat o vääriä...
muute olit ilmeisen varma pikavoiton voittaja...

Tää oli selkeä...

... tosin se olikin ainoa paikka koko alueella, jossa ei ollut auton autoo...

Tää o kans selkee,
mut tän ei mahtunu ku murto-osa innokkaist ulkoilijoist.

Jossai tua päi saattais ol tilaa autol?Sitte kun mentiin kaupoil, ni parkkeerausonni vaan jatkui...Sunnuntain ei ajettu mihkä. Ei kannat näyttä viarail enää enämpi tät kaupunkii. Heil vois tul vaik jotenki tiukkapipone vaikutelma.

t. Porilaine uudisasukas

PS. Naispualine. Vaiks paikallisaviisi Keskisuomalainen muuta väittää :)

Kommentit