Domestic Goddess goes Halloween: Suklaa+porkkana=kakku

Pyhäinpäivänaaton kunniaksi jonkinlaista kakkua...


Koska porkkanakakku on hyvää ja suklaakakku on hyvää - niin kaiken järjen mukaan porkkanasuklaakakku on superhyvää. Koekeittiömme testaa asian.

Netin ihmemaasta löytyi jännittävä ohje. Tämä on tällainen hiukan extreme sokerikakku, jossa on runsaasti munia, jotka vatkataan sokerin kanssa vaahdoksi vesihauteessa!  Ilmeisesti siis kuumassa vesihauteessa. Sen verran tajusin itsekin. Parhaiten ohje oli selitetty tässä Titan tupa blogissa. Vatkasutoimenpidettä suorittaessani mietiskelin kaikkia historianleipureita. Siis niitä, jotka elivät ja kakkuja väänsivät aikana ennen sähkövatkainta. Temppuhan tuntui toimivan. Siis toimi heti kun haudevesi oli tarpeeksi kuumaa. Munien ja sokerin tilavuus moninkertaistui ihan monin-moninkertaisesti! Varmaan käsin vatkaamisessa meni kumminkin hermo. Jos sillä oli mitään väliä.

Munien ja sokerin suhde on siis 1 muna / 30g sokeria. Alkuperäinen ohje oli viidellä munalla 22cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Mutta koska talossa oli 24 cm vuoka, niin korotin panosta yhdellä munalla. Jos näin voi sanoa. Lisäksi saksanpähkinärouhe muuntui suklaarouheeksi kun talossa on pähkinäallergisia. Ja sitten vielä: ehdin tuikata jauhojen sekaan leivinjauhetta - mitä ei alkuperäisessä ohjeessa ollut lainkaan.

Suklaa-porkkana Halloweenkakku

6 munaa
180 g jauhoja
180 g vehnäjauhoja
48 g kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
210g porkkanaraastetta
60 g suklaarouhetta
2,5 rkl ruokaöljyä
  1. Uuni päälle - 190° (paistoaika 45min)
  2. Mittaa kaikki aineet valmiiksi, raasta porkkanat ja rouhi suklaa
  3. Valmistele vuoka: irtopohjavuokaan (24cm) leivinpaperi pohjalle ja vuokasprayta reunoille
  4. Munat ja sokeri vatkataan tymäkäksi vaahdoksi vesihauteessa olevassa kulhossa. Tästä olisi kannattanut ottaa kuva! Ens kerralla!
  5. Sitten hämmennetään kuivat aineet sekaan ja kaikki muukin.
  6. Kaadetaan taikina vuokaan, vuoka uuniin ja kolmeksi vartiksi vetämään lonkkaa.
    - paitsi että kolmen varttia oli liian kauan. Tai 190° oli liika kuuma. Ens kerralla tullaan seuraamaan tapahtumien kulkua jo puolen tunnin kohdalla...

    Tuli aika tummeli halloweenkakku... mutta hyvin oli irronnut reunoista! Että jotain hyvääkin. tummimmat karstat hioin pois kumminkin.



Kuorrute kruunaa kakun ja antaa sisällön ...elämälle?


Kun kakku on jotensakin jäähtynyt on aika vääntää kuorrutetta. Kotikutoisella halloween twistillä.
Oikeestaan seuraan ohjetta mahdollisimman tarkkaan. Piti siis olla

350g tuorejuustoa
175g tomusokeria
175g sulatettua suklaata

  1. Tuorejuusto ja tomusokeri sekoitetaan tehosekoittemella
  2. Lisää siihen sulatettu suklaa.
  3. Levitä noin puolet jäähtyneen kakun väliin ja loput päälle.
No. Jotta saatiin 350 grammaa tuorejuustoa kasaan, niin piti käyttää purkki Viola vaniljiaa, yks mascarpone purkin loppu ja oikeeta voita. Tomusokeri oli kuitenkin sitä ihan ehtaa.
Tähän asti kaikki meni ihan hyvin. Mutta se suklaa! Jumankekk! No, oma vika. Tähän kohtaan note to self! Köyhän ei kannata halpaa ostaa! Kannattaisi edes tämä yksi äidin opetus muistaa. Jotain Rainbow tummaa suklaata yritin sulattaa mikrossa. Ei onnistunut - notkistui ja sitten jotenkin oudosti kikkaroitui ja jauhemaistui. Laitoin kermaa. Auttoi vähän. Lopulta työnsin koko sotkun tuorejuuston sekaan ja käytin vatkainta. Ihan siedettävää tuli. Aika makeaa kumminkin. Note to self - sokerin määrää voi vähentää ja valitse kunnon suklaa...



Jesh! Kyllä maistui kärpäsistä ja hämähäkistä huolimatta...

Muuten yllätti kakkupohjan rakenne, se oli aika tiivis, ei siis ollenkaan sellainen sokerikakkumainen. Porkkanaa ei muuten olisi aavistanut olevan mukana ollenkaan. Ensikerralla täytyy varoa ylipaistamista, jotta luvattu mehevyys säilyy...

Kommentit

  1. No hyvähän siitä tuli , kommelluksista huolimatta! Tuo paistoaika / uunin lämpö on ihan ohjeen mukaan otettu,mutta taisin ottaa kakun aiemmin uunista ulos, kun osoitti tummumisen merkkejä. Enpäs ihan tarkkaan muistakaan.

    VastaaPoista
  2. Jep... ei kannattais liiaksi uppoutua blogin kirjoittamiseen kakun paiston aikana :) :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä ajattelit tästä?