Domestic Goddess, part 3: Apple cups




Omenakupposet tulivat mieleen ihan yhtäkkiä. Keskellä yötä. Ruusujen innoittamana, kaiketi. 
Tunsin maun jo suussani. Näitä olisi tehtävä heti...
Muutama omenakin oli jäänyt edellisestä 'kotitalousjumalatar' -harjoituksesta.
Joskus pakkomielle on vaan toteutettava heti.
Maltoin sentään odottaa aamuun.
Tai oikeastaan seuraavaan iltapäivään...
No, eipäs takerruta pikkuseikkoihin. Tämä toteutettiin kumminkin.

Omenakupposet

Tarvitaan omenoita, murotaikinaa ja vaniljakastiketta. 
Ja yhtä-sun-toista muuta.
  1. Omenat kuutioidaan pieniksi. 
  2. Kattilaan on laitettu hiukan vettä ja puolikkaan sitruunan mehu.
  3. Omenanpalat tuikataan sinne kattilaan.
  4. Kiehautetaan omenat.
  5. Valutetaan ylimääräinen vesi pois ja sekoitetaan omenien sekaan esim. vähän aprikoosihilloa, kanelia, hillosokeria ja perunajauhoa.
  6. Tähän saakka kaikki on ollut ihan selkeätä ja helppoa.
  7. Vuokaspreijataan muffinsivuoka. Ja ehkä varmuuden vuoksi myös korppujuhotetaan. Etenkin jos on taipumusta skitsoilla ja varmistella... siis että ei tartu kiinni...
  8. Painellaan taikina vuokien pohjalle ja reunamille. Tää oli ihan törkeen vaikeeta. Mun murotaikina oli liika tahmeeta - liian lämmintä, liian vähän jauhoja ja se ei ollu ehtiny yhtään levätä...
  9. Sitten täytetään kupit omenasysteemillä. Olisikohan virallinen nimi hilloke?
  10. Paistetaan uunissa 200 asteessa noin vartin tai enemmän. Seuraillaan vähän miltä näyttää.
  11. Hiukan jäähtyneenä nostellaan helposti vuoista pois ja tarjolle. 
  12. Nautitaan vaniljakastikkeen kanssa. 
  13. Maistuu just niin hyvältä ku ajattelinkin.










Kommentit