Kokeile tätä kotona - Vain elämää, home edition

Tässä testattu ja hyväksi havaittu televisioformaatin siirto kotioloihin.

Vain elämää - home edition


Tämä on kesäloman must-juttu. Jokainen perheenjäsen saa oman päivän. Silloin saa itse valita päivälle ohjelman, johon kaikki osallistuvat. Hymyssä suin! Yhdessä!

Kukin suunnittelee päiväohjelmansa oman tyylinsä ja toiveidensa mukaisesti, joko yksityiskohtaisemmin tai suurpiirteisemmin. Vielä on kaikkien hyvässä muistissa edelliskesä, jolloin kätevä mies toivoi omalle päivälleen lumitöitä. Mitä lie sarkasmia tai hyvän idean dissaamista sekin oli olevinaan. No, niitä omia päiviä sitten riittikin talvella. Tosin 'kaikki yhdessä' osuus ei oikein toteutunut. Mutta sitä siis saa mitä tilaa. Ainakin osittain.

Lasten toiveet omille päivilleen ovat ihania. Esikko eli esikoinen tietää usein nopeasti mitä hänen päiväänsä kuuluu. Tosikko eli kuopus pohtii ja miettii. Kysyy mitä äiti ehdottaisi. Kun yhtäkkiä saisikin kaiken päättää, niin valinnan vaikeus on kauhea. Mikä olisi sellaista mistä minä ja muutkin tykkäävät?  Mitä koko perhe tekee yhdessä? No se vastaus on helppo. Syö kakkua!

Päivät kuluvat ja meillä leivotaan. Muunmuassa.

Iltapalalla käydään läpi 'best moments' - päivän päähenkilön elämämästä ja teoista. Kaikki saavat esittää jonkin kohtauksen, tai jonkin muiston, ja kertoa siitä miksi se niin kosketti. Tässä kohtaa harrastetaan riemukasta tekoitkua. Lopuksi vielä duetto! ... Tai ehkä kumminkin otetaan ne pelikortit esiin ja ratkaistaan perheen sisäinen tikkimestaruus.

Kokeile tätä kotona!
Suosittelen!

Kesäkauden 2015 päivien teemat:

Isä: Mansikat!

Esikon päivä: Mustikat (poiminta ja mustikkapiirakka) ja metsävisa!

Tosikon päivä: Kakku ála naturale ja leffailta

Äiti: Hyvinvointi ja kuntoilu... Kukaan ei siis innostunut. Suunnitelmaan ei kuulunut yhtään kakkua.
Hyvin alkaneen alun jälkeen voi mennä kiukutteluksi koko päivä. Mutta kestetään se. Tämä on sitä laatuaikaa. Ja ainahan suunnitelmia voidaan muuttaa.
Leivotaan siis kakku. Ja unohdetaan kuntoilu. Toistaiseksi.

Tämäkin on hyvä päivä.

Kommentit