Domestic Goddess: Tomato! Las ketshup!

Oi omat tomaatit!

Olenko vielä hehkuttanut niistä tarpeeksi?

Kun ensimmäiset kylmät tulivat, otettiin tomaattiset sisäkypsytykseen. Se olikin hauska asetelma. Punastuneita paistettiin tai syötiin sellaisenaan. Nämä eivät kauhean makeita olleet missään vaiheessa, joten paistettuna pekonin kanssa ne maistuivat parhaimmalta...

Ensi vuonna täytyy oikein valita jokin lajike, eikä napata vaan marketin hyllyltä ensimmäisiä mitkä vastaan tulee. Laatuvaatimukset nousevat.

Verkkaisen alun jälkeen kaikki loput tomaattopompulat tuntuivat punastuvan kerralla. Myös ne ihan pikkiriikkiset. Päätin keittää ekat ketsupit elämässäni.

Eihän niitä ollut kuin reilu puolisen kiloa sitten enään. Luettuani kilokaupalla erilaisia ohjeita, oikaisin jälleen ja jätin kaikki krumeluurit sikseen. Tai siis keksin omat tilalle.

Ohje haihtui päästä saman tien. Mutta ilmeisesti lisäsin sokeria toisenkin kerran liemeen - ja nyt voin vain kysyä itseltäni, että miksi lisäsin sokeria ollenkaan? Tuli melkein hilloa! Koitin pelastaa tilannetta lisäämällä joukkoon sellaisen pikkupurkin tomaattimurskaa... mutta sitä olisi vissiin pitänyt olla enemmän.

Tomaatteja en kuitenkaan kaltannut, enkä poistanut kantoja, aioin keittää ne pienessä määrässä balsamicoetikkaa (joka oli ainoa mitä sattui olemaan) - ja tuoksu olikin aluksi tolkuttoman etikkainen, joten kaadoin puolet etikka-sokeriliemestä pois ja sitten lisäsin tomaatit.

Vaikka määrä oli pieni, pääsin tunnelmaan. Kuvittelin itseni hämmentelämässä italialaisessa keittiössäni sammiollista meheviä tomaattejani... tekemässä vahvaa perusainetta kaikkeen ruokaan, jota valmistan perheelleni...

Yksi hillopurkillinen tätä hilloketta sitten syntyi. Maustoin niillä mitä kaapista löytyi. Soseuttaessa nappasin kokonaiset neilikat pois. Sekä laakerin lehden. 

Sitten tehtiin 'mamma-itaalia' moodissa vielä pizzat perheelle.


Kyllä se mamman outo tomaattikastikekin meni siinä kaiken muun ohessa.

Ensi kerralla parempi onni.

Ja nyt se laulu!!!  ...Ja äkkiä ei yks oma ketsuppi maata kaadakaan.Kommentit