Omenakupposet tulivat mieleen ihan yhtäkkiä. Keskellä yötä. Ruusujen innoittamana, kaiketi.
Tunsin maun jo suussani. Näitä olisi tehtävä heti...
Muutama omenakin oli jäänyt edellisestä 'kotitalousjumalatar' -harjoituksesta.
Joskus pakkomielle on vaan toteutettava heti.
Maltoin sentään odottaa aamuun.
Tai oikeastaan seuraavaan iltapäivään...
No, eipäs takerruta pikkuseikkoihin. Tämä toteutettiin kumminkin.
Omenakupposet
Tarvitaan omenoita, murotaikinaa ja vaniljakastiketta.
Ja yhtä-sun-toista muuta.
- Omenat kuutioidaan pieniksi.
- Kattilaan on laitettu hiukan vettä ja puolikkaan sitruunan mehu.
- Omenanpalat tuikataan sinne kattilaan.
- Kiehautetaan omenat.
- Valutetaan ylimääräinen vesi pois ja sekoitetaan omenien sekaan esim. vähän aprikoosihilloa, kanelia, hillosokeria ja perunajauhoa.
- Tähän saakka kaikki on ollut ihan selkeätä ja helppoa.
- Vuokaspreijataan muffinsivuoka. Ja ehkä varmuuden vuoksi myös korppujuhotetaan. Etenkin jos on taipumusta skitsoilla ja varmistella... siis että ei tartu kiinni...
- Painellaan taikina vuokien pohjalle ja reunamille. Tää oli ihan törkeen vaikeeta. Mun murotaikina oli liika tahmeeta - liian lämmintä, liian vähän jauhoja ja se ei ollu ehtiny yhtään levätä...
- Sitten täytetään kupit omenasysteemillä. Olisikohan virallinen nimi hilloke?
- Paistetaan uunissa 200 asteessa noin vartin tai enemmän. Seuraillaan vähän miltä näyttää.
- Hiukan jäähtyneenä nostellaan helposti vuoista pois ja tarjolle.
- Nautitaan vaniljakastikkeen kanssa.
- Maistuu just niin hyvältä ku ajattelinkin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Mitä ajattelit tästä?