Domestic Goddes, osa x: Moka mokat pelastavat


Luin Wilmasta, että olin sitten luvannut suklaapiirakkaa koulun syystapahtumaan. Huomiseksi. Tämä oli siis tapahtunut jonain yltiöpositiivisen äitienergian huippuhetkenä. Ennen muuttoruljanssia. Joka on vielä ihan vaiheessa.

Nyt siis seison uudessa keittiössä ja koitan keskittymällä hahmottaa, että missä on... No, helpointa on käydä kaupassa. Siellä tavarat ovat tutuilla paikoillaan...
Vanhan keittiön seinässä oli tämä takuuvarma superhyvän suklaapiirakan ohje. Se on pelastanut monta synkeämpääkin päivää. Ja vaikka ohjeesta on unohtunut milloin mitäkin, niin syötävää tuloksesta on aina tullut. Kunhan voita ja sokeria on nimittäin tarpeeksi... 
Sekoilua uuden keittiön ihmemaassa. Orientoituminen on pahasti kesken... tavarat vasta etsivät paikkojaan ja minä tavaroita. Äitikin soitti. Multitaskaamisen tuloksena en enää tiedä paljonko soodaa meni taikinaan. Laitan varuilta vähän lisää... Munat sentään muistin, toisin kuin varhaisteinit, jotka taannoin olivat leipomisvuorossa. Tai muistivat hekin - lisäsivät ne sitten lopuksi taikinan päälle paistopellillä. That was an interesting experience. Syötyä tuli.
Ohje on siis ollut kovassa käytössä aina niistä ajoista asti kun oltiin aktiivisia koko perhe Mäki-Matin perhepuiston toiminnassa. Silloin kirjoitin sen ylös puiston tukiyhdistyksen nettisivuille ja sieltä se löytyi edelleen samassa muodossa. Nappasin sen tähän omaan arkistooni. Koska lappu keittiön seinästä katosi muutossa.
Olkaa hyvät! Unohtakaa hetkeksi karppaukset ja muut, välillä voi pelastaa päivän näinkin... Ja huomenna tätä on siis tarjolla steinerkoulun syystapahtumassa :)

MAAILMAN HELPOIMMAT JA MUHKEIMMAT MOKKAPALAT

KIEHAUTA KATTILASSA JA ANNA HIUKAN JÄÄHTYÄ:
2½ dl vettä
200g voita
1 tl suolaa
4 reilua ruokalusikallista kaakojauhetta
SEKOITA (ERI) KULHOSSA:
5 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
YHDISTÄ SEOKSET, LISÄÄ:
1 dl piimää tai jotain muuta hapanta maitotuotetta (kaikkea on kokeiltu raejuustosta ja mansikkajugurtista lähtien, ja läpi on menny kuin väärä raha). Jos haluat maidottoman laita kahvia ja jotain hapanta - jotta sooda kuitenkin toimii).
2 kpl munia
SEKOITA TASAISEKSI, KAADA SYVÄLLE UUNIPELLILLE (JOSSA ON LEIVINPAPERI PAIKOILLAAN). 
PAISTA UUNISSA 20 MINUUTTIA 200 ASTEESSA.
KUORRUTUS:
Levitetään ainakin hiukan jäähtyneelle piiraalle (on maltettava odottaa!!!)
KIEHAUTA:
100 g voita
2 rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
LISÄÄ:
Tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan vahvuista (ja tää onkin sitten oikeeta salatiedettä :)
Lisätäksesi kahvin makua voit tuikata sekaan pikakahvijauhetta. Toimii!
 JA SITTE EIKU SUUT MAKIAKS JA VYÖHÖN LISÄÄ REIKIÄ...Nyt ollaan aktiivisia täällä...
Kommentit